Flor Fina
About
Flor FinaWho?

sfeerfoto
sfeerfoto
Flor Fina verzamelt de mooiste verhalen die de wereld met haar verschillende culturen te bieden heeft, om deze vervolgens middels Nederlandse ingrediënten te delen met het thuisfront. Verschillende culinaire concepten vormen samen één harmonieus geheel in onze meervoudige restobar, die met bijzondere stijl- en smaakcombinaties het bekende en het onbekende met elkaar verbindt. Schoonheid, diversiteit, harmonie en verwondering zijn de belangrijke sleutelwoorden die Flor Fina's identiteit samenvatten.


What?

À la Sjakie en de Chocoladefabriek hebben we in Flor Fina alles gestopt waar we zelf blij van worden en er een wonderland van gemaakt die bestaat uit plekken die je in een dorp ook tegen zou komen, variërend van een vismarkt tot een winkel. Doordat we afzonderlijke concepten hebben samengebracht, hoef je niet te kiezen. Zo kun je in onze pincho bar ook gewoon een fruits de mer plateau van onze vismarkt bestellen en komen alle wijnen uit dezelfde bodega. Het enige wat je hoeft te doen is het uitkiezen van plek die je aanspreekt, om je vervolgens te laten verwennen.


Where?

Je vindt Flor Fina in het kloppend hart van Arnhem op de Korenmarkt, waar de zaak wordt omringd door cafés en winkelstraten. Onder Arnhemmers staat het imposante gebouw ook wel bekend als de Korenbeurs. Het eclectische gebouw waarin Flor Fina gehuld is, werd in 1845 namelijk gebouwd om graan op te slaan en te verhandelen. Daarna werd het pand omgedoopt tot filmtheater. De rijke historie van het monument is nog altijd zowel zicht- als voelbaar, en sluit mooi aan op het huidige concept waarin niet alleen etenswaren verhandeld worden, maar ook entertainment en het delen van verhalen centraal staan.


How?

Flor Fina is het liefdeskind van horeca-ondernemer Armand Lüneman en architect Jeroen Steenbergen. Het eerste zaadje voor de zaak werd al in 2017 geplant, toen de gemeente Arnhem een wedstrijd uitschreef om het Focus Filmtheater een nieuwe bestemming te geven. De twee ondernemers wonnen met hun idee om van het historische pand een ontmoetingsplek te maken in de vorm van een foodhall. Toen de voorbereidingen in volle gang waren, begon de coronacrisis. Dat bleek zowel een vloek als een zegen. Het duo gebruikte de extra tijd die ze kregen om het concept te herzien en bij te schaven. Na eindeloze sparringsessies en ontelbare koppen koffie ontstond het idee voor een nieuwe variant op de foodhall zoals we deze kennen: een meervoudige restobar met een New Urban Comfort Food concept.


New Urban Comfort Food?

Eenvoudig in bereiding en complex in smaak, is New Urban Comfort Food even herkenbaar als speciaal als het klinkt. Geïnspireerd door invloeden van over de hele wereld worden Flor Fina's gerechten bereid met alles wat de Nederlandse bodem te bieden heeft. Globale verhalen die lokaal worden verteld in een stedelijke, laidback sfeer.
Reserveer hier de eerste pinksterdagbrunch